4. Friss Hús - Magyar versenyfilmek 2.

Ajánló
2016 március 26., 12:45

Húsvétra egy újabb csomag Friss Húst adunk: a fesztivál kettes számú magyar szekciójának főszereplői többek közt egy félénk gimnáziumi takarítónő, egy neutorikus fiatal srác, és egy gigantikusra nőtt répa. Ez a válogatás március 30-án 21:00 órától látható, az első szekció filmjeit itt részleteztük.

** Magyar versenyfilmek 2. / március 30. 21:00 szerda

Szép alak 17' (r.: Kis Hajni)
Egy zárkózott, de gyermekien kíváncsi lelkű gimnáziumi takarítónő beleszeret az egyik végzős diáklányba.

A répa 12' (r.: Lengyel Balázs)
Andrej talál egy gigantikus méretű répát, de a helyi atomreaktor kutatóinak is szemet szúr az óriászöldség. Andrej bármire képes lenne, hogy végre enni adjon családjának. Bármire!

Buborék 9' (r.: Pusztai Ferenc)
Anna története, akit múltja visszahúz élete meghatározó színhelyére. Olyan napnak indult, mint a többi….

A körömágyszaggató 9' (r.: Király Krisztián)
Egy huszonéves magyar srác elmereng eddigi életének néhol kellemetlen, néhol megmosolyogtató, de mindenképpen meghatározó élményein.

Fizetős nap 24'(r.: Bernáth Szilárd)
Budapesttől keletre a legszegényebb telepeken uzsorások adnak hitelt. Sokaknak ez jelenti az utolsó lehetőséget, ezért megbecsülik a kölcsönt. Feri mégis kénytelen úgy dönteni, feljelenti Simont, a környék ismert kamatosát...

Sétagalopp 15' (r.: Freund Ádám)
Karl elaludt az iskolában. Egész éjjel történelmet tanult. Minden kedden az az ötödik óra. Hommage à Roy Andersson.

A cikk borítófotóján Kis Hajni: Szép alak című filmje látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.