4. Friss Hús - Magyar versenyfilmek 1.

Ajánló
2016 március 25., 13:57

Kevesebb mint egy hét múlva indul a 4. Friss Hús rövidfilmfesztivál, addig is bemutatjuk bontásban a vetítésre váró kisfilmeket. Az első blokkban többek közt a hírhedt gólyatáboros botrány, egy komoly döntés előtt álló iskolaorvos, szocialista indiánok, és egy helyszíni riport is látható, az első magyar holdraszállásról. A szekciót március 30-án, este 19:00-től nézhető, a Toldi moziban.

** Magyar versenyfilmek 1. / március 30. 19:00 /

Vizsgálat 15' / rendezte: Fekete Tamás
Az iskolaorvos, aki fia iskolájában is dolgozik, felfedezi, hogy iskolatársai zaklatják gyerekét. Döntenie kell, hogy közbeavatkozik-e.

Gólyatábor 8' / rendezte: Kárpáti György Mór
Hazaút vonattal, a gólyatáborból. Dóra (18) szexuális erőszak áldozata lett. A HÖK-elnök beszélni akar vele.

Indián 29' / rendezte: Simonyi Balázs
A szocializmus évtizedeiben Kelet-Közép Európában sok gyerek szeretett volna indián lenni. Az európai westernfilmek, és amerikai regények voltak az ábrándok forrásai. Valakinek a (vad)Nyugatról való álmodozás sem volt elég...

En Passant 19' / rendezte: Oláh Kata
Egy játszma tétje, néha a győzelemnél is nagyobb.

035 4' / rendezte: Barcsai Bálint
Egy magyar űrhajós kitűzi a Holdra a magyar zászlót.

A nyalintás nesze 9' / rendezte: Andrasev Nadja
Film egy kukkoló macskáról, egy virágimádó nőről és egy rejtélyes idegenről szőrös kalapban.

A cikk borítóképén Oláh Kata En Passant című filmje látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.