4. Friss Hús - Magyar versenyfilmek 3-4.

Ajánló
2016 március 28., 15:55

A fesztivál harmadik magyar szekciójában akad kivénhedt szuperhős, ufók által elrabolt kamionsofőr, és az utolsó Budapesten maradt, 30 év alatti fiatal is előkerül. A negyedik válogatás ellátogat a román tengerpartra, rendkívüli fekete lyukakba, és Szabó úr fürdőszobájába is. A két program részleteit itt és itt olvashatjátok. Két nap és kezdünk!

** Magyar versenyfilmek 3. / március 31. 19:00 csütörtök / április 3. 21:00 (ismétlés)

Késő nyár 13' (r.: Csata Hanna)
Egy család széthullását követően az anya mindent megtesz, hogy kamasz lányát maga mellett tartsa.

Szuper 16' (r.: Kőrösi Máté)
Kesernyésen abszurd történet egy öregedő szuperember hőssé válásáról.

Éjszakai festés 18' (r.: Grosan Cristina)
Kik ma a barátaid? És tíz éve kik voltak?

Cosmic Jacuzzi 12' (r.: Takács Anikó)
A film egy rendhagyó ufó-históriát mesél el: két kamionsofőr hihetetlen utazásának története egy elhagyatott országúttól a világűrig.

Zserbó 18'(r.: Kemény Eszter)
Az utolsó fiatal, Ricsi története egy olyan Budapesten, ahonnan már minden harminc alatti elvándorolt. Még szerencse, hogy nem egyedül kell boldogulnia, mert ott van neki az idős Róza.

Terminál 8' (r.: Simonyi Balázs)
Emmi néni egy öregek otthonában lakik. Nap mint nap az elkerülhetetlen szellemi hanyatlás egy állomását tapasztalja meg. A csendes krízis végállomását.

**Magyar versenyfilmek 4. / március 31. 21:00 csütörtök / április 3. 17:00 (ismétlés)

Polaroidok 13' (r.: Lichter Péter)
Simon Márton azonos című verseskötetéből Lichter Péter rendezett filmet, amatőr super 8-as film és HI8-as videófelvételeket használva.

Beyond 9' (r.: Kopasz Milán)
Öt találkozás a Földön a fekete lyuk által okozott „rendkívülivel”.

Romanian Sunrise 24' (r.: Visky Ábel)
Egy harminc év körüli magyar srác a román tengerpartra látogat, hogy egy halaszthatatlan kéréssel felkeresse soha nem látott apját.

Tolvaj 13' (r.: Mayer Bernadette)
Konyhai eszközök tűnnek el sorra rejtélyes módon.

Szabó Úr 19'(r.: Ferenczik Áron)
Szabó úr nem érez. Ő sosem szomorú és sohasem haragos. Ezt mások is tudják róla és ki is használják. Nagyon kihasználják.

A cikk borítófotóján Ferenczik Áron: Szabó úr című filmje látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.