Kamu volt a bomba, amivel az egyiptomi géprabló fenyegetett

Terrorizmus
2016 március 29., 13:40
comments 49

A cpirusi hatóságok bejelentették, hogy

nem volt igazi a bomba, aminek felrobbantásával fenyegetett az Egypt Air gépét kedd reggel eltérítő férfi.

Az illető azt állította, hogy a testére szerelt szerkezet egy bomba, amit felrobbant, ha az Alexandriából eredetileg Kairóba tartó járat nem fordul inkább észak felé. Végül Cipruson szállt le a gép. 

A túszdráma fél nap alatt szerencsésen végződött. A gép összes utasa és a személyzete is sértetlenül kiszabadult, a géprablót pedig letartóztatták. 

Egyelőre nem világos, hogy mit akart elérni, korábban szó volt politikai követelésekről, de Cipruson élő volt felesége visszaszerzéséről is. A ciprusi hatóságok szerint gyanús, hogy a géprabló nem normális.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.