Miniszteri biztos lesz Fodor Gábor felesége

politika
2016 április 04., 13:27
comments 200

Bár már egy szombati kiállításmegnyitón bejelentették, a sajtónak - így nekünk is - csak most esett le, hogy az a Czeizel Barbara lesz az 5 milliárd uniós forintból induló fejlesztési program Balog Zoltán emberminiszter által kinevezett vezetője, aki Fodor Gábor liberális ellenzéki politikus felesége.

Az autizmus szombati világnapján szabadtéri fotókiállítás nyílt a Madách téren "Nők kékben" címmel, ahol autista gyereket nevelő családokról készült fotókbat mutatnak be. Ennek a megnyitóján jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, hogy civil szervezetek kérésére Balog Czeizelt, a korai fejlesztés ismert szakemberét nevezte ki a korai intervenció ügyének miniszteri biztosává. 

Czeizel Barabara 1992. óta az általa alapított Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője és gyógypedagógusa.

A híres genetikus lánya - az Index cikke szerint 1994-ben házasodott össze Fodorral, akivel két közös gyerekük van. Bár a bulvársajtó a kétezres évek végén arról cikkezett, hogy elválnak, Fodor legfrissebb vagyonbevallásában Czeizel a házas/élettárs rovatban szerepel.

(via MTI/Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.