Mészáros Lőrinc egyik cége újabb fontos vasútfejlesztési megbízást nyert

gazdaság
2016 május 03., 07:13
comments 93

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester R-Kord Kft-je újíthatja fel a vasutat Kaposvár és Fonyód között, konzorciumban a Swietelsky Kft.-vel és a V-Híd Zrt.-vel.

A csapat nettó 72,3 milliárd forintot kap Szántód-Balatonszentgyörgy szakaszon a munkáért, ez mintegy 20 milliárd forinttal több, mint amennyiért eredetileg tervezték, de a pályázatot kiíró NIF szerint így is ez volt a legolcsóbb ajánlat.

Cserélik a sínágyazatot, felújítják az útátjárókat, épül egy szakaszon hangszigetelő fal is, és új parkolókat is kapnak állomások.

A Balaton körüli nagy vasútfelújításokra összesen 300 milliárdot szánnak, és 2018-ra kellene készen lenni. (sonline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.