Uber: Néhány tucat taxis tartja sakkban egész Budapestet

POLITIKA
2016 május 04., 17:58
comments 298

Taxisok tüntetnek. Fotó: MTI/ Balogh Zoltán

1200, engedéllyel rendelkező, számlázó, adófizető sofőr bukná el munkáját, és 150 ezer felhasználót fosztanának meg a választás lehetőségétől,

ha a taxisok kívánalma szerint a Parlament elé terjesztenék, és megszavaznák azt az előterjesztést, amely megakadályozza az Uber-alkalmazás használatát. Ez Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetőjének MTI-hez eljuttatott közleményéből derül ki. A cég szerint "Budapestet sakkban tartja néhány tucat taxis", aki be akarja tiltani versenytársait.

A közlemény szerint az Uber a párbeszédben érdekelt, csak így lehet kifundálni olyan megoldást és szabályokat, amelyek a fogyasztók, a vállalkozások és az állam számára is kielégítőek lehetnek.

A taxisok kedden ismét megbénították a fővárost, és azt szeretnék elérni, ha a kormány valamilyen módon korlátozná a hozzáférést az Uber alkalmazásához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.