Kedden megint leállítják Budapestet a taxisok

Bár Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára hétfőn tárgyalt a taxisokat képviselő szervezetekkel, nem tudtak megállapodni, ezért a taxisok kedden délután is demonstrációt tartanak Budapesten. Az a gondjuk, hogy szerintük a kormány nem lép fel elég keményen a személyszállításra vonatkozó szabályokat megszegő szolgáltatásokkal, például az Uberrel szemben is. A múlt héten épp Fónagy jelentette be, hogy a jogszabályok szerint már nemcsak az Uber-sofőrök rendszámait veheti el a hatóság, de a jogosítványukat is. Ez azonban a taxisoknak nem elég, szerintük ezek csak látszatintézkedések.

A taxisok kedden délután 1-kor találkoznak a Hősök terén, aztán 2-tól több útvonalon indulnak el az Alkotmány utca felé.

Az egyik taxis útvonal: Dózsa György út–Thököly út–Rákóczi út–Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd–Szent Gellért rakpart–Szabadság híd–Kiskörút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca.

A másik taxis útvonal: Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd–Fő utca–Bem rakpart–Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca.

A Lánchidat és az Erzsébet-hidat tehát érdemes kora délután elkerülni. (hvg.hu)