Orbán Viktor kitiltotta volna a turistabuszokat a Várból, amíg Miniszterelnöki Rezidenciája meg nem épül

belföld
2016 május 07., 04:10

Eredetileg az volt a terv, hogy Orbán Viktor erkélyének építési munkálatai miatt május közepétől ideiglenesen kitiltják a turistabuszokat a Várnegyedből, amiket BKK-s járművekkel helyettesítettek volna.

Az építkezéshez szükséges járművek, munkagépek és turistabuszok együttes súlya ugyanis veszélyeztetné a Vár alatti barlangrendszert. De a BKK-járművek ugyanolyan nehezek, mint a turistabuszok, csoportok szállítására viszont egyáltalán nem jók.

photo_camera Kis szökőkút csobog majd Orbán erkélye alatt (fotó :Népszabadság)

A kitiltás május 15-én lépett volna érvénybe, de az idegenvezetők azonnal tiltakozást nyújtottak be, amiben az áll, hogy

"A Várban megforduló napi átlagosan 35 ezer turista közül legalább 15 ezer szervezett csoporttal érkezik. Megoldhatatlan ennyi embert átszállítani a turistabuszokról a BKK-s járatokra. Az idegenvezetők nem tudnak ezekkel a feltételekkel 40-60 fős csoportokat egyben mozgatni"

Pénteken ezért a Miniszterelnökség és az önkormányzat képviselői egyeztetést tartottak, ahol megbeszélték, hogy akármilyen korlátozás is lesz, az nem május 15-től, hanem 31-től fog érvénybe lépni.

Egyetértettek abban, hogy nem kitiltásra, hanem inkább "ésszerű korlátozásra" van szükség, szóval a jelenlegi álláspont az, hogy a turistabuszok este héttől reggel hétig szabadon mozoghatnak a Várnegyedben.

„Hoztam már ide mozgássérült gyerekeket is. Velük mi lesz? Hogyan jönnek ide? Az egész azért van, hogy ne zavarjuk az uraságot? Írja meg nyugodtan, hogy mélységesen fel vagyok háborodva!”

- mondta egy magyar idegenvezető az eredeti tervről. (NOL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.