Nyomoz a rendőrség Várhegyi Attila közmédiás szerződése miatt

bűnügy
2016 május 10., 10:29
comments 99

A Direkt36 márciusban közölt cikket arról, hogy a Várhegyi Attilához tartozó Magyar Híradó Kft. 120 millió forintért adott el 110 darab gyakorlatilag teljesen egyforma domaint és weboldalt az állami Új Média és Teletext Kft.-nek. A cikkből kiderül, hogy teljesen indokolatlan volt a költés, és a közmédia szinte ingyen is megoldhatta volna a híradó weboldalainak kialakítását.

Az ügy nyomán Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa tett feljelentést, most pedig az oknyomozó oldal azt közölte, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint nyomozás indult az ügyben, mert az eset "felveti a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját."

Várhegyi Attila korábban már tízmilliókat kapott tanácsadásra a közmédiától, és a szervezet ismerői szerint nagy ráhatása van az ott zajló folyamatokra.

Várhegyi egykoron Szolnok fideszes polgármestere, és a Fidesz választmányi elnöke volt, de 2002 után formálisan távozott a párt környékéről, miután 2002 végén "folytatólagos elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés" miatt egyszer már elítélték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.