Vlagyimir Putyin középhátvédet igazolt

futball
2016 május 25., 17:27

Szerdán az orosz elnök jóváhagyta, hogy az ukrán-német származású Roman Neustädter szerepeljen az orosz labdarúgó-válogatottban, így a hátvéd ott lehet a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon.

AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
photo_camera AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Neustädter a mostani Ukrajna területén, az egykori Szovjetunióban született, német etnikumú család gyerekeként. Kisgyermekként költözött Németországba, barátságos mérkőzéseken korábban kétszer pályára lépett a német válogatottban, és egy ideig az sem volt tisztázott, van-e már orosz útlevele.

Putyin szerdán az alkotmány 89. cikkelyére hivatkozva engedélyezte a 28 éves hátvéd szereplését, a játékos így jövő szerdán, a Csehország elleni barátságos mérkőzésen bemutatkozhat az orosz válogatottban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.