Öt új céget alapítottak a Matolcsy-alapítványok

gazdaság
2016 június 03., 06:21
comments 59

Május 18-án nem is egy, nem is kettő, hanem rögtön öt új céget alapított az MNB-féle Pallas Athéné alapítványok tulajdonába tartozó cég, az 1,2 milliárd forintos alaptőke felett rendelkező Pallas Athéné Domus Optima Ingatlanhasznosító Zrt., figyelt fel a Világgazdaság és az Átlátszó.

Az MNB alapítványok eddig is létrehoztak öt céget, köztük a közpénzből többek között Tesla- és Netflix kötvényeket vásárló Ferida Zrt-t, a Vörösmarty téri luxusingatlant kezelő Kasselik-Ház Zrt.-t, az alapítványok közös befektetéseit kezelő Pallas Athéné Domus Optima Zrt-t, és még két céget: a Döbrentei téri ingatlant kezelő Vízház Zrt-t és a kecskeméti oktatási projektet – a Matolcsy-unokatestvér Szemerey Tamás rokona, Szemerey Szabolcs vezetésével – irányító Kecskeméti Duális Oktatás Zrt-t.

Ebbe az öt, már meglévő cégbe összesen kevés híján 38 milliárd forintunkat rakták.

photo_camera A Vörösmarty téri Kasselik-Ház.

Az öt új céget egyenként tízmillió forintos alaptőkével hozta létre a Pallas Athéné Domus Optima, és mindegyik ingatlankezeléssel foglalkozik. Így keresztelték el őket:

  • Optimum-Alfa Kft.
  • Optimum-Béta Kft.
  • Optimum-Delta Kft.
  • Optimum–Penta Kft.
  • Optimum-Omega Kft.

Mindegyik székhelye ugyanott van, a Döbrentei utca 2-ben. Kettőt közölük Erdősi Krisztina, hármat Fekete Zoltán vezet, más tisztségviselőjük egyelőre nincs. (Az Átlátszó felhívja a figyelmet, hogy Fekete egy ideig együtt ült az Origo Film Zrt. igazgatóságában Pápa Marianne-nal, Portik Tamás feleségével.)

Viszont mivel mindegy tevékenységi körének ingatlanvásárlást és -ingatlankezelést adtak meg, ezért mostantól ne lepődjünk meg, ha esetleg újabb luxusingatlanokkal bővülne az MNB és alapítványainak már most is szédületes ingatlanportfóliója. (Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.