Egy kínai férfi beperli azt a kórházat, ahol gyógyszerekkel akartak belőle heterót csinálni

Külföld
2016 június 14., 17:21

Egy 32 éves kínai férfi beperelte azt a kórházat, ahol „ki akarták gyógyítani a homoszexualitásból”, és ehhez gyógyszereket, elzárást és erőszakot is alkalmaztak.

Az ország északi részén élő Yu Hu azzal vádolja a zhumadiani kórházat, hogy tavaly októberben akarata ellenére tartották fogva ott. Elmondta, hogy az ottani orvosok alávetették az úgynevezett „szexuális korrekciós terápiának”. Ennek keretében gyógyszereket és injekciókat is kapott, de előfordult, hogy fizikailag és verbálisan is bántalmazták.

A Yu Hu 25 éves barátja a Guradian-nek azt mondta, a férfit a családja és a felesége októberben küldték kórházba, miután rájöttek, hogy meleg. Két héttel később Yu már azért könyörgött neki, hogy szabadítsa ki.

Kínában csak 1997 óta nem számít bűncselekménynek a homoszexualitás, de a melegjogi aktivisták szerint a kínai orvosok továbbra is gyógyszereket írnak fel és elektrosokkot alkalmaznak a „korrekciós terápiáikhoz”.

Most azt remélik, ha megnyerik a pert, akkor a kínai kórházak felhagynak ezekkel a kezelésekkel. Világossá akarják tenni, hogy a homoszexualitás nem betegség, ezért nem is kell gyógyítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.