A rendőrség elkezdte igazoltatni az élőláncba kapaszkodott Ligetvédőket a Közlekedési Múzeum előtt

Tbg
POLITIKA
2016 június 28., 08:03
comments 229

„A Ligetvédők riadóztatnak a Közlekedési Múzeumnál. A hétfő hajnali verőemberes akció után ma délelőtt a rendőrség viszi el a bejelentetten demonstrálókat a Közlekedési Múzeumtól”

- közölte az egyik Ligetvédő, Csák Gergely a 444-gyel.

Pár perccel később kiderült, csak igazoltatták, és nem állították elő az aktivistákat, jóllehet a rendőrség azt közölte:

„A rendőrség feloszlatta a demonstrációt. Helyreállt a rend a Városligetben.”

Jelenleg a Liget-projekt ellen tiltakozó aktivisták élőláncot alkottak a múzeum bontási munkálatai miatt felhúzott kordonok előtt, ahol bejelentett demonstrációjuk is van.

A helyszínről származó hírek szerint azonban a rendőrök közbeléptek, és elviszik őket onnan.

Hétfő hajnalban egy biztonsági cég emberei húztak kordont a múzeum köré, és akadályozták meg a Ligetvédőket abban, hogy blokkolják a munkálatokat. Attrocitások is történtek, a Városliget másik oldalán, rendőrök eltörték az egyik aktivista karját előállítása közben.

A tiltakozókat hétfőn a munkagépekkel harcoltak, elég heves jelenetek játszódtak le a munkások és közöttük, kedden élőlánccal próbálták akadályozni a munkát.

A tiltakozás legújabb hullámáról, a beruházók és a Ligetvédők a jogi vitájáról itt írtunk.


,

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.