Kocsis Máté arca mindent elárul az elsöprő Fidesz-győzelemről

POLITIKA
2016 október 03., 06:37
comments 292

Vasárnap este ünnepelte fényes népszavazási eredményét a kormánypárt, és nézve a felvételeket, a rengeteg elégedett arc közül is látványosan kiemelkedett egy:

link Forrás

Látszik, Kocsis Mátét mélyen megérintette a nagyszerű szereplés. Ami érthető is, hiszen körzetében, Budapest VIII. kerületében bár az országos átlagtól kicsit elmaradtak, de a választásra jogosultak 28,23 százaléka azért így is üzent Brüsszelnek.

Mindez azzal együtt szép teljesítmény, hogy Kocsis és önkormányzata nem ült fel az ország egyes részein felbukkanó pánikkeltésnek, és kifejezetten visszafogott, pozitív kampányt folytattak.

photo_camera A győzelem pillanatai

Ilyen volt például az, amikor Kocsis közölte, a brüsszeli tervek alapján éveken belül 1600 bevándorlót fognak a VIII. kerületbe betelepíteni, ha nem sikerül ezt megakadályozni a népszavazáson.

Kocsis emellett okosan érzett rá, hogy az a jó kampány, ami nem mászik bele az emberek életébe, csak diszkréten figyelmeztet a mindannyiunkat érintő veszélyre. Ezért szólította fel a kerület közös képviselőit, hogy egy kényszerbetelepítéssel növekvő terrorveszélyre figyelmeztető plakátot tegyenek ki a hozzájuk tartozó házakban és ezért jelentek meg a kerületben a kormány plakátjai mellett saját plakátok is, amiket aztán kisteherautókra pakolva hordoztatott körbe egész nap az amúgy is kiváló józsefvárosi közlekedésben.

Fotó: Olvasónk
photo_camera Fotó: Olvasónk

A Fidesz kommunikációs igazgatója persze nem csak saját kerületében dobta meg erősen a kampányt, országosan is sikerült besegítenie, amikor az ATV-ben arról beszélt, semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy közhivatalnokok a munkaidejükben a Fidesz üzenetével hívogassanak választópolgárokat.

Bár egyes hangok szerint a jogszabályokat nézve ebben nem volt teljesen igaza, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a minőségi munka most is meghozta gyümölcsét és a Fidesz Józsefvárosban is elsöprő győzelmet aratott a kvótanépszavazáson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.