Jövőre 70 milliárd forint közpénzből működhet az MTVA

Média
2016 október 04., 18:41
comments 125

A költségvetési bizottság elnöke (az MSZP-s Mesterházy Attila) benyújtotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2017-es költségvetéséről szóló javaslatot az Országgyűlésnek. A javaslat szerint az NMHH költségvetését 35,3 milliárd forint bevétellel és ugyanekkora összegű kiadással terjesztették elő.

A bevételi oldalon a közhatalmi bevételekből 26,6 milliárd forint, ezen belül a frekvenciadíjakból 21,2 milliárd forint bevételt tartalmaz a javaslat, míg működési bevételből 6,4 milliárd forintot terveznek. A kiadási előirányzatok közül az egyéb működési célú kiadások teszik ki a legnagyobb, 10,6 milliárdos összeget, beruházásra 4,9, személyi juttatásokra 6,9 milliárd forintot terveztek.

A javaslat szerint 2017-ben a médiatanács 452,5 millió forintból gazdálkodhat, ebből 278 millió forint működési bevétel, 174 millió pedig államháztartáson belülről érkező működési célú támogatás. A kiadási oldalon a javaslat szerint főként dologi kiadások és személyi juttatások szerepelnek. A médiatanács kezelésében lévő előirányzatokra 1 milliárd 54 millió forintos büdzsét terveztek, a bevételi és a kiadási oldalon is a nagy része, 963 millió forint médiaszolgáltatási díjként szerepel.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap bevételi előirányzata 79,9 milliárd forintot tartalmaz, ebből bevételként 70,1 milliárd forint közszolgálati hozzájárulás és 8,7 milliárd forint kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétel.

Botos Tamás animációja összefoglalja az M1 lényegét
photo_camera Botos Tamás animációja összefoglalja az M1 lényegét

A bizottság 70,5 milliárd forint tevékenységi kiadást javasol, ami a személyi juttatásokat 14,2 milliárd és a dologi kiadásokat 51,4 milliárd forint értékben tartalmazza. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.