Kósa Lajos: Aki fütyörészik vagy tiltakozik, azt fejezi ki, hogy az AVH-val ért egyet?

POLITIKA
2016 október 24., 12:46
comments 398

A Fidesz kommunikációs szakértelméről híres frakcióvezetője, Kósa Lajos ma felszólalt a parlamentben „Az októberi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója” címmel, és úgy tett, ahogy a kormánypárti média: ők azt hazudták, hogy a tüntetők a himnuszt fütyülték ki, Kósa pedig úgy csinált, mintha azt hinné, hogy nem Orbánnak szólt a sípolás, hanem 56 hőseinek.

Kósa szerint nem csak a miniszterelnököt, hanem az 56-os hősöket is sértette ez a viselkedés. És Kósa feltette a kérdést, hogy:

„Aki ilyenkor fütyörészik vagy tiltakozik, nem egészen világos, hogy mit csinál. Vajon azt fejezi ki, hogy ő az AVH-val ért egyet? Vagy pont a Kossuth téren a fütyüléssel azt fejezi ki – mert ott a hősöket ünnepeljük – hogy nekik inkább az emberekbe lövetőkkel van eszmei rokonságunk, és azokkal értenek inkább egyet, mint az áldozatokkal és a hősökkel?”

Kósa szerint ha valamelyik politikust ki akarják fütyülni, akkor szervezzenek egy tüntetést egy politikai eseményre. Mintha Orbán Viktornak bármikor is a közelébe kerülhetnének emberek, hogy kifütyüljék.

Arról nem beszélt, hogy a kormánypárti tüntetők a magán-biztonságiőrök szeme láttára ütögették az ellentüntetőket.

Fotó: Botos Tamás
photo_camera Fotó: Botos Tamás

Kósa egyébként a Népszabadság kiadásának felfüggesztésére is emlékezett: azt mondta, tegnap volt az első ünnep, amiről nem tudott tudósítani az a napilap, amelyik a forradalom vérbe fojtásából született. (Részletkérdés, de a Népszabadság első száma 1956. november 2-án jelent meg, és természetesen a forradalom oldalán állt.)

Egyébként hogy mi szólt ebben 1956 hőseiről, az továbbra is rejtély.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.