Gyanúsítottként idézték be az áfacsalásokat leleplező, volt NAV-os Horváth Andrást

bűnügy
2017 január 18., 12:45
comments 293

„MAGYARORSZÁG 2017. A BŰNÖZŐK, KORRUPT POLITIKUSOK ÉLIK VILÁGUKAT – A BŰNEIKET LELEPLEZŐKET BÖRTÖNBE KÜLDIK? Az Orbán-Pintér-Polt trió gátlástalanságban, aljasságban egy újabb szintet lépett: megküldték a »klubtagsági igazolásomat«. Erdogan, Putyin és Kim Dzsong Un tapsikolhat”

– ezzel a szöveggel tette ki a rendőrségi idézést a Facebookra Horváth András, a milliárdos áfacsalásokat 2013-ban leleplező egykori NAV-os.

Horváth András még egy 2013. decemberi tüntetésen (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Horváth András még egy 2013. decemberi tüntetésen (Fotó: Botos Tamás)

Horváthot még 2013 decemberében jelentette fel az egykori munkaadója, mert azt vélelmezték, hogy illetéktelenül jutott hozzá adóhatósági adatokhoz, és illetéktelenül vitte ki azokat. Az idézés alapján a nyomozás még tart. „Még három éve (!!!) volt nálam házkutatás, akkor indult a nyomozás. Ez az az ügy. Csak megvárták, míg a nemzetközi helyzet alkalmas lesz ennek a mocskos lépésnek a megtételére. Azzal vádolnak, hogy jogosulatlanul kértem le adatokat a NAV rendszerből. Ami persze szemenszedett hazugság” – írta Horváth kommentben.

Ezzel szemben az áfacsalások ügyében a nyomozás azzal zárult, hogy a rendőrség kimondta: egy kivétellel nem történt semmiféle bűncselekmény a feldobott ügyekben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.