Tarlós simán megcáfolja saját magát, csak hogy elbuktassa a népszavazást az olimpiáról

politika
2017 január 25., 09:31
comments 205

A nagyon átgondolt budapesti olimpia ismét módosított helyszíneiről tárgyalt ma a Fővárosi Közgyűlés, de az ellenzék - fellelkesülve az aláírásgyűjtésen - kezdeményezte azt is, hogy a testület éljen a jogával és kezdeményezzen népszavazást az ügyben. 

photo_camera Fotó: Botos Tamás

Arról majd részletesen írunk, hogy ezt hogyan söpörték le a fideszes képviselők, addig is egy érv Tarlós István főpolgármestertől: 

„Ami a népszavazásokat illeti, általában nagyon fontos intézmények, csak van itt egy kis bökkenő. Akkor kellett volna elindítani, amikor a közgyűlés tagjai szavaztak az olimpiáról, nem pedig másfél évvel később.”

A közgyűlés 2015 nyarán szavazott az olimpiáról. Pár hónappal később Horváth Csaba népszavazást kedzeményezett az olimpiról. Tarlós István a Fővárosi Közgyűlésben ezt főként azzal verte vissza, hogy korai lenne:

„Nem vagyok benne biztos, hogy lehet a lakosságot olyan helyzetbe hozni, hogy arról írjanak ki népszavazást, amiről a lakosság információja nyilvánvalóan kevés ahhoz, hogy felelősen döntsön. Politikai szópárbajok alapján fognak dönteni adott esetben. (…)

Most hogy előzetesen, két évvel egy olimpia odaítélése előtt lehet azt mondani, hogy Budapest lakóinak elegendő információjuk van az olimpiáról ahhoz, hogy egy népszavazáson döntsenek róla, maradjunk abban, hogy ez egy nyitott kérdés.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.