Tarlósék az MTI-ben üzenték meg a III. kerületi polgármesternek, hogy engedély nélkül tették ki a kamerát, ami miatt megbüntették Tarlós feleségét

közlekedés
2017 március 31., 12:48

Az MTI-ben üzent közleménnyel Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztálya a III. kerület polgármesterének, a szintén fideszes-kdnp-s Bús Balázsnak. 

A téma úgy merült fel, hogy Tarlós nemrég kikelt a közterület-felügyelet ellen, amiért kamerafelvételek alapján büntetnek meg autósokat. Tarlósnak amúgy teljesen igaza volt, de hamarosan kiderült, hogy mivel magyarázható váratlan fellépése: a 168óra írta meg, hogy a főpolgármester feleségét büntették meg a Bécsi út és a Szépvölgyi út keresztődésénél, mert nem vett figyelembe egy Kresz-táblát, és ezt kamerával rögzítették.

Most pedig itt a közlemény, ami az MTI-ben jelent meg és ami szerint a kamera is engedély nélkül került ki az oszlopra:

„Tisztelt Polgármester Úr!

Megállapítást nyert, hogy sem a III. kerületi önkormányzat, sem a III. kerületi közterület-felügyelet nem rendelkezik érvényes tulajdonosi hozzájárulással a II. kerület Bécsi úti, Újlaki templom előtti, a Főváros tulajdonában lévő oszlopon kamera elhelyezéséhez. Azaz a kamerát szabálytalanul, a szükséges engedély hiányában szerelték fel. 

Amennyiben ennek ellenkezőjét tudnák igazolni, azt szíveskedjenek bemutatni a fővárosi Városháza Városigazgatóság Főosztályán a kézhezvételtől számított 3 (három) munkanapon belül. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a SIEMENS céggel kötött semminemű esetleges megállapodás nem helyettesíti a Főváros adott pontos helyszínre vonatkozó tulajdonosi hozzájárulását.

A SIEMENS semmi esetre nem jogosult tulajdonosi hozzájárulás kiadására, és a FÖRI-nek tett nyilatkozatuk szerint ilyet nem is adnak ki.

A fővárosi Városháza és a FÖRI a legközelebbi jövőben felülvizsgálja a III. kerületi helyszíneket annak tisztázása érdekében, hogy vannak-e a kerület más pontján is a fenti esethez hasonló, szabálytalan kamerák.

Budapest, 2017. március 31.

Tisztelettel:

Fővárosi Önkormányzat Városigazgatóság Főosztály
Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.