Kiderült, miért kelt ki magából annyira Tarlós a térfigyelő kamerák alapján osztogatott autós bírságok miatt

politika
2017 március 30., 12:26
comments 184

Csütörtökön két lépésben lebukott Tarlós István főpolgármester.

Tarlós heves vérmérsékletű, kiszámíthatatlan fickó, mégis általános meglepetést keltett, amikor pár napja minden előzmény nékül heves kirohanást indított a fővárosi közterület-felügyeletek ellen, egyébként teljes joggal hánytorgatva fel, hogy azok térfigyelő kamerák felvételei alapján, pénzlehúzós szándékkal, mérlegeslés nélkül büntetgetik a budapesti autósokat. 

Tarlós "beavatkozással" fenyegetett, amennyiben "igaz az, hogy Budapest egy város, és minden kerületben én vagyok a főpolgármester.”  

A főpolgármester szerint eleve nem szabályos, hogy a közteresek kizárólag kamerafelvétel alapján szabnak ki bírságokat. Ebben a jogértelmezésben egyébként a rendőrség is Tarlós mellé állt. 

A lebukás első lépcsőjében csütörtök reggel az ATV stúdiójában a főpolgármester bevallotta, hogy személyes oka is volt arra a kirohanásra, amennyiben egy családtagja is érintett, akit nemrég pont így büntettek meg.

A második lépcsőben a 168 óra kiderítette, hogy nem egyszerű családtagról van szó, hanem konkrétan Tarlós István feleségéről.

Tarlós Istvánné február 7-én, reggel fél nyolckor közlekedett szabálytalanul a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésénél, saját tulajdonú gépkocsijával.

Lapunk megbízható forrásból úgy értesült, hogy február 21-én, tehát két héttel később Tarlósné vitatta a bírság jogalapját, így az ügyet a közterület-felügyelet átadta a rendőrségnek. Tarlós István ezt követően indított hadjáratot a közterület-felügyelet ellen.

- írja a 168 óra cikke. 



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.