Tarlós nekimegy a közterület-felügyeletnek

Budapest
2017 március 27., 05:07
comments 208

A főpolgármester reggel a TV2 Mokkában a térfigyelő kamerás büntetések ügyében problémának nevezte, hogy a közterület-felügyelők következetesen és a jelek szerint visszatérő módon szabálytalanul büntetnek. Tarlós István elmondta, hogy a közterület-felügyelő akkor büntethetne szabályosan, ha nem csak a közterület-felügyeleti kamera felvételére támaszkodna, hanem a helyszínen lenne, és ott szabná ki a büntetést, de a legtöbb esetben nem ez történik, hanem egy szobában ülve a kamera felvétele alapján büntet, és ez szabálytalan.

Tarlós úgy fogalmazott: „Megpróbálok beavatkozni, amennyiben igaz az, hogy Budapest egy város, és minden kerületben én vagyok a főpolgármester.” A kerületi közterület-felügyeletek jelen pillanatban is még teljesen önállóak és eléggé dezorganizáltan működnek – mondta.

„Az a véleményem, hogy a szellemiségüket is, és a helyzetüket is érdemes volna felülvizsgálni” – vetette fel Tarlós, mondván, a közterület-felügyeletet nem arra találták ki, hogy az autósokat üldözve szabályos „pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítsanak le”.

Fotó: Együtt Pesterzsébet-Kispest, 16 sz vk / Facebook
photo_camera Fotó: Együtt Pesterzsébet-Kispest, 16 sz vk / Facebook

Elmondta azt is, hogy régóta „rossz szemmel” nézi, hogy az óvodáknál és az iskoláknál reggel és délután megjelenek kerületi közterület-felügyelők és „kényszerhelyzetben lévő” szülőket büntetnek. Tarlós túlzónak tartja, hogy 50 000 forintra büntetnek autósokat egyes szabályszegések miatt, ezért módosítást kezdeményez ebben az ügyben is, a rendőrségnél és a belügyminiszternél javasol módosítást a közterület-felügyelettel kapcsolatban.

Tarlós István azt mondta, hogy a lakossági elégedetlenség nagyon nagy mértékű ezekben az ügyekben, nem az autósok üldözése és a pénzbeszedés az egyetlen feladata a közterület-felügyeleteknek.

Azt mondta, utánanéz annak, hogy a közterület-felügyelőknek van-e érdekeltségük minél több bírság beszedésében, mert ha igen, akkor azon változtatni kell. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.