Tarlós rokonát is megbüntették a közterületesek

2017 március 30., csütörtök 7:38
67
Tarlós István fõpolgármester. Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor

Tarlós István főpolgármester váratlan hévvel esett neki a kerületi közterület-felügyeleteknek, miután fény derült rá, hogy azok kizárólag térfigyelő kamerák alapján rendszeresen szabálytalan módon osztogatnak ki büntetéseket. "Beavatkozással" fenyegetett, amennyiben "igaz az, hogy Budapest egy város, és minden kerületben én vagyok a főpolgármester.”  

Szerinte pénzbehajtó akciók zajlanak a gyanútlan autósokkal szemben. „Divat lett alamuszi módon elhelyezni KRESZ-táblákat, majd a környékükre ráirányítani egy kamerát, hogy valakik, miután ártatlanul, véletlenül a megszokott útvonalon haladnak, kapjanak egy 50 ezres büntetést” - mondta még el a főpolgármester az ügyben. Az állatorvosi ló a Bécsi és a Szépvölgyi út kereszteződése, ahol folyamatosan osztogatják a büntetéseket.

Tarlós ma az ATV vendége volt, és elárulta, hogy nem teljesen érintetlen az ügyben, családja is a közteresek áldozata lett. 

"Egy családtagomat is megbüntették a közterület-felügyelők felvételei alapján, ő a rendőrségen beismerte, hogy nem vett észre egy KRESZ-táblát, elismerte a felelősségét és befizette a büntetést

 – ismerte el az adásban, hozzátéve, hogy nincs benne indulat, ő sose mondta, hogy nem kell befizetni a büntetéseket, de ahhoz tartja magát, hogy csak a közteresek kamerafelvételei alapján ne lehessen büntetéseket osztogatni.

A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága Tarlóssal értett egyet, a közteresek támadták ezt az álláspontot, de a rendőrség is a főpolgármester mellé állt, mert "a saját felvételeik alapján a közteresek csak feljelentést tehetnek, a rendőrségnek lefolytatja a nyomozást, de csak akkor szabnak ki bírságot, ha beazonosítható a sofőr". (ATV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt