Trump kitette Steve Bannont a Nemzetbiztonsági Tanácsból

külföld
2017 április 05., 16:12

Kikerült a Nemzetbiztonsági Tanácsból Stephen Bannon, Trump stratégiai főtanácsadója, miután az elnök szerdán újjászervezte a testületet. 

Januárban még nagy meglepetést okozott, hogy a Breitbart volt vezetője nemzetbiztonsági tanácsokat is ad az elnöknek, miközben semmilyen idevágó tapasztalata nem volt. Egyes hírek szerint Trump nem is értette pontosan, milyen pozícióba nevezi ki. 

Donald Trump és Steve Bannon
photo_camera Trump és Bannon - Fotó: Mandel Ngan/AFP

Fehér házi forrásokra hivatkozva a Bloomberg azt írja, hogy Bannont csak azért nevezték ki, hogy ellenőrizze az Michael Flynn munkáját, aki az elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója volt, amíg február közepén ki nem rúgták. Flynn azután kényszerült lemondásra néhány héttel a kinevezése után, hogy nyilvánvalóvá vált, hazudott, amikor azt állította, hogy nem volt kapcsolata Oroszországgal. Bannon állítólag be sem járt az ülésekre. 

Bannon eltávolításával tovább erősödhet H.R. McMaster pozíciója, aki Flynn kirúgása után lett elnöki főtanácsadó. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.