Elszabadult lufifüzér volt a Budapest felett elreppenő, hatalmas hétfő esti fénycsík

Tbg
fesztivál
2017 augusztus 15., 10:17

Megoldódott Eszter rejtélye, kiderült, mi volt az a hatalmas, fényes csík, amely Budapest egén volt látható hétfő este.

Mint Eszter írta, a fényes csík mozgott is Pest felől Buda felé. Sőt! Amikor Eszter a levelét megírta, a 444 szerkesztőségének környékén Pataki Attila is feltűnt, a jelek tehát szaporodtak.

Ráadásul!

Mint a sok-sok ezután érkezett olvasói levélből kiderült, nemcsak Eszter de más Eszterek is látták a fénycsíkot:

„Amúgy én is Eszter vagyok, de egy Tamás is látta, szál nem Eszterkonteó vagy valami”

photo_camera Spriccelő izé, gilisztamedúza, téridőben elnyúlt, dimenziváltáson kapott idegen tárgy. Fotó: Gábor/444-olvasó

De nemcsak Eszter látta, látta Tamás, Zoltán, Gábor és még sokan mások is.

A magyarázatra tehát sokan rá lettünk szorulva az elmúlt pár órában, de szerencsére a lepel is lehullott: a fénylő csík egy, a Sziget fesztiválon felállított, megvilágított lufikból álló fényfüzér volt.

Amely így néz ki, amikor nem repül el, egészen felismerhető:

photo_camera A füzér a Nagyszínpad elől – Jaaa, így már nem is UFÓ!!!! Fotó: Bence/444-olvasó
photo_camera A füzér máshonnan fotózva Fotó: Kristóf/444-olvasó

Amikor azonban elemelkedett, alapos fejtörést okozott a budapestieknek. Volt, aki azt írta, pénisz formája volt. Mások a tekergő mozgás miatt nem tudták hova tenni a dolgot. 

Andreáék például mindenre gondoltak:

„Nagyon távolinak tűnt eleinte és bumeráng formája volt, gondolkoztunk is rendesen hogy meterológiai megfigyelő ballon lehet éppen amivel játszik a magaslati légáramlat vagy egy őrült siklóernyős akit foggalmunk sincs ki emberfia engedett fel ilyenkor..ráadásul ilyen magasra?! (...) Az utóbbi teoriákat elég hamar kilőttük, mivel mindenféle formát vett fel, össze-vissza mozgott, mintha valami szalag lett volna. Hol kukac, hol bumeránghol teljesen egyenesen vízszintes, hol függöleges irányba állt. ”

Mozgásba pedig azért lendülhetett, mert egy része elszakadt, elszállt, és belevetette magát a sűrű pestbudai éjszakába.

A 444 természetesen megkereste a másik oldalt is, azaz a Sziget fesztivált, de egyelőre még nem értük el érdemben a szervezőket, hogy meg tudjuk, nem hiányzik-e nekik valami.

Update, 16:55 – Időközben a Sziget fesztivál is visszahívott, és kiderült, tudnak az elszállt füzérről.

Update, 13:12 – Mártonnak pedig a földet érést is sikerült dokumentálnia a Budakeszi út–Szépjuhászné út találkozásánál kötött ki egy fán:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.