A fideszes álsajtó úgy viszi végig a „leleplező” sztorit az LMP–Simicska-paktumról, hogy már a legeleje óta lehet tudni, mekkora kamu az egész

képzavar
2018 január 25., 15:45

Tavaly tavasszal írtunk arról, hogyan működik a közpénzekkel kitömött kormánypárti álsajtó. Ahogy az interneten ez lenni szokott, gyorsan változnak a dolgok, a fideszes média „hírei” pedig egyre gyorsuló ütemben szakítanak a valósággal.

Mostanra ott tartunk, hogy a Ripost, az Origo, a Lokál, a Pesti Srácok és a TV2 (hogy csak néhány médiumot említsünk a teljesség igénye nélkül) egy minden elemében nevetséges elempés-jobbikos „leleplező”-lejárató anyaggal üti az LMP-t napjában többször, annak ellenére, hogy már az elején kiderült, hogy blöff az egész. Az ellenzéki pártot ráadásul az Orbán-kormány által dúsgazdaggá tett Simicska Lajossal próbálják összekenni.

Az Origo cikkei a témában az elmúlt napokból:

  • Bimbózó Simicska-Hadházy románc (péntek)
  • Hadházy Ákos elismerte, hogy találkozott Simicskáékkal (péntek)
  • Simicska Lajos embereivel tárgyalt titokban Hadházy Ákos (vasárnap)
  • Politikai puccs: Simicska átvette az LMP irányítását (hétfő)
  • Mi dolga az LMP-nek Simicskáékkal? (hétfő)
  • Éjszaka, titokban találkoztak Simicska Lajos főemberei Hadházy Ákossal (kedd)
  • Hadházy Ákos nem hall, nem lát és nem is beszél (kedd)
  • Újabb leleplező fotók: pénzt kunyerált Simicska Lajostól az LMP (szerda)
  • Megszületett az egyezség: eladták az LMP-t Simicskának (csütörtök)

A cikkeket végig a Ripost lesifotóival illusztrálták (tanulva a korábbi, paparazzós hibából, ezúttal törölték a fotók adatait), folyamatosan a „titkos találkozót”, az 1950-es éveket idéző „konspirációt” és a totálisan értelmetlen „Paktumhajót” emlegetve.

A Soros-tervről és a menekültekről szóló kormányzati virtuális valósághoz hasonlóan itt is a legelején világossá vált, hogy a Fidesz-közeli média egy párhuzamos valóságot fest fel, ahol titokban ellenzéki képviselők „hazaellenes szövetséget” kötnek:

photo_camera Fotó: TV2/Tények

Pedig már a legelején lehetett tudni, hogy a titkos találkozó a Magyar Nemzet Szalonban volt, ahol kb. 100 ember volt jelen. A rendezvényt – amin kerekasztal-beszélgetéseket tartanak – a Magyar Nemzet archívuma szerint 2015 óta legalább ötször megtartották, volt hogy Schiffer András akkori LMP-társelnök vitázott Vona Gábor Jobbik-elnökkel, illetve Hadházy Ákos is vitázott ott Harangozó Tamás MSZP-s és Volner János jobbikos képviselőkkel. A múlt pénteki, szenzációként tálalt találkozón a politikusok Vértes András, Mellár Tamás és Csath Magdolna közgazdászok előadásait hallgatták meg.

Hiába mondta el ezt már Hadházy Ákos és Schiffer András is, a kormánypárti média nem zavartatja magát, viszi tovább az évszázad sztoriját, a virtuális valóságba már nem szűrődhet be a józan ész hangja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.