Egymilliárd forintos pályázatot írtak ki Schmidt Máriáék, hogy továbbképzést kapjanak tanárok az első világháborúról

POLITIKA
2018 január 25., 11:09

A tervek szerint 5 250 tanár vesz részt majd abban a továbbképzésben, amit a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány írt ki. A téma az első világháború. A továbbképzés ára nettó 995 millió forint - derül ki az EU-s közbeszerzési értesítőből. 

Mindez része a még mindig tartó, bár nagy figyelmet nem kapó első világháborús emlékév sorozatnak. 

A nyertes feladata:

  • az akkreditált továbbképzések előkészítése, megszervezése és lebonyolítása (irányár: 100 000 Ft/fő)
  • 10 darab pedagógiai módszertani film elkészítése, amely a továbbképzés tematikájának megfelelő témakörben tartott tanórai vagy tanórán kívüli foglalkozást mutat be (darabonként 7,5 millió az irányár)
  • online interaktív tudásbázis elkészítése, amely a mind a pedagógusok, mind a 12-18 év közötti diákok számára tartalmaz a továbbképzés tematikájához kötődő tartalmakat (irányár: 65 000 000 Ft/db)
  • tanulmánykötet elkészítése, amely összegzi a képzések tapasztalatait, valamint a továbbképzés tematikájához köthető jó gyakorlatokat mutat be (irányár: 5750 Ft/db)
  • a továbbképzéshez kapcsolódó képzési helyszín, szállás, és étkezés, valamint technikai és oktatási kellékek és kiegészítő szolgáltatások biztosítása (irányár: 45 000 Ft/fő)

(Címlapkép: fortepan.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.