Most már biztos: Oroszország a doppingbotrány miatt nem lehet ott a téli olimpián

téli olimpia
2018 február 09., 07:26

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság decemberben döntött úgy, hogy kizárja Oroszországot a 2018-as, dél-koreai téli olimpiáról. Az egész Orosz Olimpiai Bizottságot felfüggesztették a szervezett doppingolás miatt. A NOB elnöke, Thomas Bach akkor azt nyilatkozta, hogy a 2014-es oroszországi téli olimpián tapasztalt rendszerszerű doppingolás „példátlan támadás volt az olimpiai játékok és a sport integritása ellen."

Az orosz sportolók és edzők, ezt nem hagyták annyiban, 47-en fellebbeztek, pénteki döntésével azonban a döntőbizottság elutasította a beadványukat, így ők továbbra sem vehetnek részt a játékokon. Az orosz miniszterelnök-helyettes azt mondta, a döntés érthető, de csalódást keltő.

169 orosz sportoló azonban még így is részt vehet az olimpián, igaz, nem Oroszország színeiben, hanem függetlenként, az olimpiai zászló alatt. Az orosz miniszterelnök-helyettes, Vitaly Mutko, aki egyébként volt sportügyi miniszter is, és akit egyébként egy életre kitiltották az olimpiáról, azt mondta, a kitiltott sportolóknak házon belül, azaz Oroszországban fognak versenyt rendezni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.