Mindent bevetne a kormány, hogy feltöltse a szakközépiskolákat

külföld
2018 július 25., 10:34

A jövőben nem közalkalmazotti bértábla alapján kapják majd a fizetésüket a szakközépiskolában tanító szaktanárok - mondta György László államtitkár Tusványoson, erről a 444.hu a helyszínen tartózkodó munkatársa tudósított.

A terv szerint a szakmát tanító tanárok „a szektoroknak megfelelő pénzt fogják kapni”, csak hogy ne hagyják el a szakmát. A szakközépiskolákból nem csak a tanárok hiányoznak, hanem a tanulók is: szeptemberben csak 18 168 diák kezdi meg középfokú tanulmányait szakközépiskolákban – vagyis volt szakiskolákban –, pedig összesen 50 769 férőhelyet hirdettek meg az idei felvételin. Az Eduline azt írja, ez azt jelenti, hogy tíz szakközépiskolai férőhelyből hat üresen marad szeptembertől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.