Bezárt a KFC Zimbabwéban, mert nem volt pénzük csirkehúst venni

külföld
2018 október 10., 09:13

Az augusztusi elnökválasztás óta tartó politikai válság miatt Zimbabwe legnépszerűbb élelmiszerlánca, a KFC annyira kifogyott a készpénzből, hogy átmenetileg Hararéban és az ország második legnagyobb városában Bulavajóban is be kellett zárnia az éttermeit, mert nem tudott miből csirkét venni.

A lépést azzal indokolták, hogy nem tudják feltölteni a készleteiket, mert a beszállítóik csak amerikai dollárt lennének hajlandóak elfogadni a csirkéért. Azt ígérik, mindent megtesznek, hogy minél előbb úrrá legyenek a helyzeten.

Két hónapja, a Mugabe megbuktatása utáni első elnökválasztáson hivatalosan a Mugabe-utód, Emmerson Mnangagwa elnök nyert 51 százalékkal, de közben az ellenzéki jelölt, Nelson Chamisa arról beszélt, hogy igazából ő kapott 56 százalékot. Az ellenzék csalást emlegetett, a nemzetközi megfigyelők szerint is nyomást gyakoroltak a választókra.

Zimbabwénak 2009 óta nincs saját pénzneme, helyette külföldi valutát használnak. A pénzhiány enyhítésére két éve a kormány próbálkozott azzal, hogy saját kötvényeket vezetett be, de ezek hamar elértéktelenedtek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.