Ezerhatan fertőtlenítettek egyszerre a kezüket az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán

Egészségügy
2019 május 03., 09:27

Pénteken a kézhigiénés világnap alkalmából tartott Guinness-rekordkísérleten az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán ezerhatan fertőtlenítettek egyszerre kezet, ezzel új magyarországi Guinness-rekordot állítottak fel. Az Egészségügyi Világszervezet(WHO) 2009-ben indított kampányt Ments életeket: moss kezet! jelszóval. Az azóta május 5-én megrendezett világnaphoz Magyarország 2010-ben csatlakozott.

Résztvevők a kézhigiénés világnap alkalmából tartott Guinness-rekordkísérleten az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán
photo_camera Résztvevők a kézhigiénés világnap alkalmából tartott Guinness-rekordkísérleten az egri Markhot Ferenc Kórház udvarán Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Közben továbbra is csak becslések vannak arról, mennyien halnak meg kórházi fertőzések miatt, mivel a kormány nem ad pontos tájékoztatást ezekről az adatokról. Emiatt a TASZ jelenleg is perben áll az Emmi-vel. Mindenesetre a járványok kialakulásában nagy szerepet játszik, hogy kevés az egészségügyi dolgozó, a kórházak zsúfoltak és nincs lehetőség a megfelelő elkülönítésre sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.