Kártalanítja a MÁV azokat az utasokat, akiket egy forgalomból kiállított szerelvényen vittek el egy tárolóvágányra

közlekedés
2019 június 16., 08:30

Szombaton írtunk mi is a monori személyvonat kálváriájáról: egy forgalomból kiállított szerelvényen vitte utasait a semmi közepére a MÁV személyvonata, aztán ott is hagyta őket.

Vasárnap délelőtt közleményt adott ki a MÁV-Start, melyben azt írják, kártérítést nyújtanak azoknak az utasoknak, akik péntek délután a Nyugatiból nem tudtak elutazni a monori személyvonattal, mert egy tárolóvágányra húzták ki a kocsikat, amelyeken ültek. Belső vizsgálatot indítanak és a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt feljelentést tesznek, hogy mielőbb tisztázzák az eset körülményeit. A vasúttársaság ezúton is utasai elnézését kéri a kellemetlenségek miatt.

A visszatérítési és kártérítési igényeket a MÁV-START ügyfélszolgálata kezeli és bírálja el, ezért a vasúttársaság arra kéri a június 15-én délután, a Nyugati pályaudvarról Monorra közlekedő 2786-os számú vonatra felszállókat, hogy az utazásra jogosító menetjeggyel, bérlettel forduljanak az ügyfélszolgálathoz. A visszatérítési igényeket az ügyfélszolgálat a lehető legrövidebb időn belül egyedileg elbírálja, és megalapozott igény esetén az utasokat kompenzálni fogja.

Írnak részletesen az eset körülményeiről is:

Péntek délután a menetrend szerint 17:38-kor Monorra induló S50-es jelzésű járat mozdonyvezetője röviddel az indulási idő előtt a Nyugati pályaudvaron jelentette, hogy a mozdony műszaki hibája miatt nem fogja tudni továbbítani a vonatot. A vasúttársaság üzemirányítása úgy döntött, hogy a nagyobb késések elkerülése érdekében ezt a monori járatot lemondja. Ezek után az utasokat leszállították, a Nyugati pályaudvar utastájékoztató kijelzőire kiírták, hogy a vonat nem indul. A hangosbemondón keresztül többször felhívták az utasok figyelmét, hogy szálljanak át a 17. vágányon álló szerelvényre, az lesz a következő induló járat Monor felé. Az utasok leszállása után a szerelvényt az állomási tolatómozdonnyal kihúzták egy távolabbi tárolóvágányra. Később a MÁVDIREKT-hez érkezett telefonhívás egy a személykocsiban maradt utastól, aki elmondta, többen is a vonaton vannak. A Nyugati pályaudvar ügyeletese a biztonsági őrség munkatársait a helyszínre küldte, hogy kísérjék vissza az utasokat a peronokhoz a mintegy 200 méterre lévő tárolóvágánytól.

A vasúttársaság belső vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy az indulásra váró vonaton megfelelően tájékoztatták-e az utasokat a járat elmaradásáról, illetve a kivontatás megkezdésekor meggyőződtek-e a személykocsik kiürítéséről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.