A brit miniszterelnöki szék várományosa, Boris Johnson szomszédai kihívták a rendőrséget, annyira durván egymásnak estek a barátnőjével

külföld
2019 június 22., 06:32
comments 194

Csütörtök este kiderült: már csak ketten maradtak versenyben a brit Konzervatív Párt és ezzel együtt Nagy-Britannia vezetéséért: Boris Johnson és Jeremy Hunt, vagyis a korábbi és az aktuális külügyminiszter. Akármilyen nehéz ezt megemészteni sokaknak, közülük egyértelműen Johnson az esélyes, hiszen nem csupán Donald Trump támogatja lelkesen, hanem a párttagság nagy része is.

A győzedelmes csütörtök este azonban csúnya véget ért: a szomszédok olyan veszekedést hallottak kiszűrődni Johnson és partnere, a párt sajtósaként is dolgozó Carrie Symonds otthonából, hogy nem csak kihívták a rendőröket, de fel is vették, amit hallottak - hátha a nőnek szüksége lesz rá, mondjuk később a bíróságon.

Boris Johnson elhagyja londoni otthonát június 19-én
photo_camera Boris Johnson elhagyja londoni otthonát június 19-én Fotó: NIKLAS HALLE'N/AFP

A Guardiannek meg is mutatták ezeket a felvételeket, amelyeken hallható, ahogy  Symonds azt vágja a politikus fejéhez, hogy vörösborral öntötte le a kanapét, mert „nem érdekli semmi”. Johnson pedig többek között azt kiabálja, hogy „hagyd békén a kibaszott laptopomat”. De a szomszédokat jobban aggasztotta, hogy ajtócsapkodás és tányértörés hangjait észlelték, illetve Symonds kiáltásait, hogy

„szállj le rólam” és „tűnj el”.

Utóbbi felszólításnak Johnson nem tett eleget. 

A rendőrök kiérkezése után a veszekedés azonnal abbamaradt, és az intézkedés is gyorsan véget ért. Amikor a Guardian megkereste a rendőrséget, először azt válaszolták, hogy a megadott címen nem történt atrocitás, majd amikor a lap az intézkedés pontos adataival szolgált, akkor közleményt adtak ki. 

Carrie Symonds (jobbra) távozóban partnere kampánynyitójáról
photo_camera Carrie Symonds (jobbra) távozóban partnere kampánynyitójáról Fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto

Ebben azt írják, hogy éjfél után érkeztek ki a lakáshoz, a nő biztonságáért aggódó szomszéd hívására, de megállapították, hogy Johnson és Symonds jól vannak, „bűncselekmény vagy aggodalomra okot adó körülmény jelét nem találták, ezért rendőri intézkedésre nem volt szükség.” 

Boris Johnson tavaly hagyta el a feleségét és kezdett kapcsolatot Symondsszal, akit korábbi hírek szerint a Downing Streetre is magával vinne, ha megválasztják. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.