Boris Johnson és Jeremy Hunt maradt versenyben a miniszterelnöki székért

külföld
2019 június 20., 19:53
comments 133

A keddi és szerdai fordulók után négyen maradtak versenyben csütörtök délelőttre a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetéséért folytatott küzdelemben: Boris Johnson, Jeremy Hunt, Michael Gove és Sajid Javid belügyminiszter. Előbb Sajid Javid, majd Michael Gove esett ki, így a volt és a jelenlegi külügyminiszter közül kerül ki Nagy-Britannia új miniszterelnöke. A 160 ezer fős párttagságnak levélben kell szavaznia, a tervek szerint a győztes a

a július 22-én kezdődő héten veszi át a pártvezetői tisztséget, és ezután tájékoztathatja kormányalakítási szándékáról II. Erzsébet királynőt.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.