Donald Trump elérkezettnek látta az időt rá, hogy a brit belpolitikába is beleokoskodjon

külföld
2019 június 1., 7:26
comments 126

"Szerintem Borisz remek munkát végezne" - közölte a Sun című bulvárlapnak adott interjújában Donald Trump. Marhaság volna számon kérni Donald Trumpon, aki annyi bevett szokásra tett már magasról, hogy az Egyesült Államok elnökének nem illik beleszólnia abba, hogy legközelebbi szövetségese kit választ miniszterelnöknek, de ő fontosnak érezte beleszólni a kormányzó konzervatívok vezérkeresésébe.

Trump az interjújában azt állította, hogy többen is megkeresétk a pártelnökségre, így a miniszterelnökségre pályázó konzervatív politikusok közül. Neveket persze nem volt hajlandó mondani, így ezt kezeljük a helyén. Ahogy azt is, hogy szerinte "akárkin segíteni tudnék, ha támogatásomról biztosítanám".

Az azért kiderült, hogy a miniszterelnökségre pályázók közül Michael Gove-ot nem kedveli - hogy, hogy nem Gove volt az, aki a minap nyíltan bírálta Trump Irán-politikáját, vagy minek nevezzük a kétnaponkénti 180 fokos fordulatokat, amiket Irán ügyében tesz.

Trump emellett "undoknak" nevezte Meghan sussexi hercegnőt, Harry herceg amerikai nejét, aki a 2016-os kampányban Hillary Clintont támogatta. Meghan hercegnő amúgy már jelezte, hogy kihagyja a találkozót a hétfőn Londonba látogató Trumppal. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt