Baán László szerint a Liget világszenzáció és Európa ékköve lesz

POLITIKA
2019 július 22., 11:46

A Liget "a nyugati világ legnagyobb kulturális  beruházása most, ami egy ilyen kis ország, mint a mienk, ezt teljesíti, előbb-utóbb világszenzációt fog jelenteni," mondta a projekt miniszteri biztosa hétfő reggel a köztévén. Baán László hozzátette: a világhír

"főleg az elkészültekor," 2022-2023 környékére várható.

Igaz, az eredeti tervekben még 2020-as átadás szerepelt. 

link Forrás

Az építkezés elmondása szerint jó ütemben zajlik, három épület, az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és az 1952-ben lebontott, szecessziós Városligeti Színház kivitelezése nem kezdődött meg. 

"Mikor elkészül a park, nemcsak Budapestnek, nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának egy ékköve lesz,"

mondta. 

Baán kiszámolta: a Ligetre annyi külföldi lesz kíváncsi, hogy 15 éven belül megtérül az államnak a beruházás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.