Borkai-ügy: Rákosfalvy lemondott tagságáról az úszószövetség elnökségében

POLITIKA
2019 október 29., 11:27

Lemondott a Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ) betöltött tagságáról Rákosfalvy Zoltán, a Borkai-botrányban érintett ügyvéd. A MÚSZ elnökének címzett levelében azt írja:

„Az elmúlt hetekben az önkormányzati választásokkal összefüggésben ismeretlen elkövető egy hamis adatokkal létrehozott profilon, fizetett blogos hirdetések alatt megjelentekkel súlyos bűncselekményeket követett el személyem ellen, mely valótlan állítások jelentős részét a választási kampány hajrájában sajnos az ellenzéki média is átvette. Az elkövető felkutatása és felelősségre vonása a Nyomozó Hatóság feladata". „A személyem körül kialakult helyzettel együtt járó jelentős hátrányokat kizárólag magam kívánom viselni, melynél fogva kifejezetten meg akarom akadályozni, hogy imádott sportomat, az úszást, vagy annak szervezetét a Magyar Úszó Szövetséget a fenti hátrányok a legcsekélyebb mértékben érintsék. Mindezek alapján a Magyar Úszó Szövetség Elnökségében betöltött tagságomról a mai nappal lemondok"Rákosfalvyról - azon túl, hogy közös szexvideón szerepelt Borkai Zsolttal, Győr polgármesterével és másokkal - az utóbbi hetekben kiderült, hogy:

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke korábban azt mondta az Indexnek Rákosfalvyról, hogy „erkölcsileg elítélendő, ami megjelent róla, az ország legsikeresebb sportszövetségének vezetése érzi az ügy súlyát, ezért személyes meghallgatása elkerülhetetlen”. Rákosfalvy végül inkább elébe ment a döntésnek.

Az ügyvéd pályafutásáról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.