A bíróság szerint nem kell előzetesben maradnia Boldog István jobbkezének

bűnügy
2020 február 28., 11:06

Az Index ír arról, hogy a bíróság nem hosszabbította meg a Boldog István jobbkezének tartott Fehér Petra előzetes letartóztatását.

Az elmúlt hónapokban derült ki, hogy a gyanú szerint komoly, felülről irányított rendszer alakulhatott ki Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy részén a TOP-os pályázatoknál: így dönthettek arról, mire pályázhatnak a települések, kiket kell meghívni, ki fog nyerni, és ezt kinek kell megköszönni.

Fehér Petra és Boldog István
photo_camera Fehér Petra és Boldog István Fotó: Boldog István/Facebook

Az ügyészségi nyomozásban már egy ember nyomkövetőt kapott, négyet letartóztattak. Egyikük Boldog István fideszes országgyűlési képviselő jobbkeze, F. Petra, akinél egy hónapos letartóztatást rendeltek el első körben, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság karácsony után még 2 hónappal hosszabbított meg. Az ügyészség ezt újabb két hónapra meghosszabbította volna, de a Fővárosi Törvényszék azt közölte az Indexszel, hogy ezt elutasították és megszüntették F. Petra letartóztatását.

Helyette 4 hónapra bűnügyi felügyeletet rendelt el a bíróság, a lakóingatlan elhagyásának tilalmával. Ezzel párhuzamosan nyomkövetőt is kapott Fehér. Mint az Index írja, a védelem részben arra is hivatkozott a letartóztatás megszüntetésének kérésekor, hogy Fehér Petra idős szüleit tudja ápolni.

A döntés ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezhet.

Korábban a 168 Óra írt arról, hogy a fideszes kengyeli expolgármester, Nagy Szilárd vádalkuja révén derült fény a fideszes Boldog Istvánhoz közelálló üzleti kör gyanús pályázati eljárásaira, és a lap információi szerint ezt az ügyet jó eséllyel Boldog sem fogja megúszni.

A két fideszes politikus között a lap információi szerint a pályázati pénzek sorsa okozta a konfliktust: ezekre a pénzekből ugyanis azok kaptak, akik vállalták, hogy bizonyos kijelölt kivitelezőket választottak ki a munkák elvégezésre. Ebben a nyomozásban vették már őrizetbe Boldog István jobbkezét is, és a 168 Órának egy nyomozó úgy fogalmazott, hogy Boldog sorsa meg van pecsételve: körbekerítették és már csak a kilövési engedélyre várnak.