A rendőrség állítólag már csak a kilövési engedélyre vár a fideszes Boldog Istvánnal szemben

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A 168 Óra ír arról, hogy a fideszes kengyeli expolgármester, Nagy Szilárd vádalkuja révén derült fény a fideszes Boldog Istvánhoz közelálló üzleti kör gyanús pályázati eljárásaira, és a lap információi szerint ezt az ügyet jó eséllyel Boldog sem fogja megúszni. 

A lap szerint Boldog István bemártásával Nagy Szilárd megúszta a sikkasztásait egy felfüggesztettel, de közben újabb feljelentések is érkeztek ellene, így nála sem elképzelhetetlen egy letöltendő börtönbüntetés. 

A két fideszes politikus között a lap információi szerint a pályázati pénzek sorsa okozta a konfliktust: ezekre a pénzekből ugyanis azok kaptak, akik vállalták, hogy bizonyos kijelölt kivitelezőket választottak ki a munkák elvégezésre. Ebben a nyomozásban vették már őrizetbe Boldog István jobbkezét is, és a 168 Órának egy nyomozó úgy fogalmazott, hogy Boldog sorsa meg van pecsételve: körbekerítették és már csak a kilövési engedélyre várnak. A lap szerint Boldog ennek ellenére bizakodó, állítólag egy befolyásos ügyészi kapcsolatokkal kérkedő szolnoki ügyvéd hatására, de a cikk szerint az ügy jelenlegi állása szerint nem kizárt, hogy őt is magával fogja rántani a nyomozás. 

Közben Boldog István Facebookon jelentkezett be egy drámai hangulatú videón. Nem, nem a nyomozás részleteiről tájékoztatta a követőit, hanem arról beszélt, hogy mi lesz a sorsa a XV. Alföldi Betyárétel Főző Fesztiválnak: 

Idén októberben Kétpón 523 szavazópolgárból 360 ment el szavazni, 354 szavazat volt érvényes, és meglepő eredmény született. Boldog István fideszes parlamenti képviselő birodalmában ugyanis kikapott a regnáló polgármester, a Fidesz-KDNP-s Keresztes Péter Pál. 

Emiatt pedig jövőre nem lehet megrendezni a betyárfőző fesztivált a helyi emlékparkban, mert az új településvezetés ezt nem támogatja. Boldog ebbe nem hajlandó beletörődni és harcba hív: Facebookon létrehozzák az Alföldi Betyárétel Főző Baráti Kört, és minden évben  találkozni fognak, ahol felidézik a korábbi fesztiválok emlékeit, és bíznak benne, hogy később majd lesz még fesztivál. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó