A rendőrség állítólag már csak a kilövési engedélyre vár a fideszes Boldog Istvánnal szemben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 168 Óra ír arról, hogy a fideszes kengyeli expolgármester, Nagy Szilárd vádalkuja révén derült fény a fideszes Boldog Istvánhoz közelálló üzleti kör gyanús pályázati eljárásaira, és a lap információi szerint ezt az ügyet jó eséllyel Boldog sem fogja megúszni. 

A lap szerint Boldog István bemártásával Nagy Szilárd megúszta a sikkasztásait egy felfüggesztettel, de közben újabb feljelentések is érkeztek ellene, így nála sem elképzelhetetlen egy letöltendő börtönbüntetés. 

A két fideszes politikus között a lap információi szerint a pályázati pénzek sorsa okozta a konfliktust: ezekre a pénzekből ugyanis azok kaptak, akik vállalták, hogy bizonyos kijelölt kivitelezőket választottak ki a munkák elvégezésre. Ebben a nyomozásban vették már őrizetbe Boldog István jobbkezét is, és a 168 Órának egy nyomozó úgy fogalmazott, hogy Boldog sorsa meg van pecsételve: körbekerítették és már csak a kilövési engedélyre várnak. A lap szerint Boldog ennek ellenére bizakodó, állítólag egy befolyásos ügyészi kapcsolatokkal kérkedő szolnoki ügyvéd hatására, de a cikk szerint az ügy jelenlegi állása szerint nem kizárt, hogy őt is magával fogja rántani a nyomozás. 

Közben Boldog István Facebookon jelentkezett be egy drámai hangulatú videón. Nem, nem a nyomozás részleteiről tájékoztatta a követőit, hanem arról beszélt, hogy mi lesz a sorsa a XV. Alföldi Betyárétel Főző Fesztiválnak: 

Idén októberben Kétpón 523 szavazópolgárból 360 ment el szavazni, 354 szavazat volt érvényes, és meglepő eredmény született. Boldog István fideszes parlamenti képviselő birodalmában ugyanis kikapott a regnáló polgármester, a Fidesz-KDNP-s Keresztes Péter Pál. 

Emiatt pedig jövőre nem lehet megrendezni a betyárfőző fesztivált a helyi emlékparkban, mert az új településvezetés ezt nem támogatja. Boldog ebbe nem hajlandó beletörődni és harcba hív: Facebookon létrehozzák az Alföldi Betyárétel Főző Baráti Kört, és minden évben  találkozni fognak, ahol felidézik a korábbi fesztiválok emlékeit, és bíznak benne, hogy később majd lesz még fesztivál. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó