Orbán: Mi be vagyunk oltva a woke-vírus ellen

POLITIKA
2021 szeptember 23., 09:00
  • Csütörtökön kezdődött el Budapesten a IV. Demográfiai Csúcs, amin többek között a környező országok miniszterelnökei és Mike Pence volt amerikai alelnök fejtik meg, miért nem szülnek eleget a nők.
  • Mike Pence beszédében kikelt a legális abortusz és Kína ellen is.
  • Orbán Viktor szerint Brüsszellel szemben kell háborút nyerni a gyerekek védelmében.

Csütörtök délelőtt több környező ország miniszterelnökének jelenlétében kezdődött meg a negyedik Demográfiai Csúcs Budapesten. A délelőtti blokkban Novák Katalin házigazdáskodása mellett hat férfi politikus állt ki a színpadra, hogy megtárgyalják, miért nem szülnek eleget a nők.

Elsőként Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök beszélt arról, hogy a demográfiai kérdés a túlélés kérdése, és így az egyik legfontosabb politikai kérdés egyben. Vučić ezután kitért egy kicsit arra, hogy mennyire remekek a magyar-szerb kapcsolatok. Majd a családok kérdésére áttérve elmondta, hogy ma valaki több lájkot kap, ha a kutyájáról rak ki egy fotót az Instagramra, mintha a gyerekekről tenne.

Vučić ezután elmondta, hogy a liberál-politikai marxizmus az életmódunk megváltoztatására törekszik, ami ellehetetlenítené a túlélésünk lehetőségét. És oké, hogy Kína vagy az Egyesült Államok számára a klímaválság tényleg kiemelt megoldandó feladat, de valóban ez lenne a legfontosabb Szerbiában vagy Magyarországon? A szerb miniszterelnök szerint nem: ezek a kérdések persze itt is fontosak, de tényleg fontosabb, mint a demográfiai kérdések? A szerb miniszterelnök szerint a válasz természetesen az, hogy nem.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Utána Mike Pence, Donald Trump egykori alelnöke lépett a színpadra. A Republikánus Párt ultrakonzervatív szárnyához tartozó Pence azzal kezdte, hogy a nyugati világot válságok sújtják: egészségügyi, gazdasági és mellette bizalmi is. Az emberek egyre inkább elvesztik a bizalmat a hagyományos értékekben, intézményekben. Ez egyben a civilizációnk válsága is Pence szerint, hiszen válságban van a nukleáris család, egyre több a válás, egyre kevesebb gyerek születik, egyre több az abortusz. Pedig az erős családok alkotnak erős közösségeket, azok pedig erős nemzeteket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.