Orbánt is érdekli, lesz-e folytatása a 444 róla szóló könyvének, a Győzelmi Kényszernek

könyv
2021 december 09., 16:01
RPD dedikál
photo_camera RPD dedikál Fotó: 444

Pontosan öt hónappal ezelőtt jelent meg Rényi Pál Dániel és a 444 első tényfeltáró könyve, a Győzelmi kényszer, ami Orbán Viktor politikai- és futballpályafutásának párhuzamos bemutatásával segít megérteni a Fidesz belső működését és a mai magyar politikai kultúra dinamikáit.

A könyv nagy siker lett a 444 webshopjában és a könyvesboltokban is; már a harmadik kiadása is kijött a nyomdából, miután az első készleteket gyorsan elkapkodták az olvasók. Sokáig vezette a Bookline listáját, és kitűnő kritikákat kapott.

A Győzelmi kényszert méltatta a Telex, a HVG, a Könyves Magazin, a Magyar Hang , a Magyar Narancs és több politikai-, illetve futballblogger - köztük Kele János - is. Váncsa István, az Élet és Irodalom kritikusa egyenesen azt írta róla, hogy "letehetetlen, és ez csak egy érdeme a sok közül."

Nemcsak a kritika, de az olvasók is szeretik: a legnagyobb nemzetközi olvasói adatbázis, a Goodreads 64 értékelésből 4,55-ösre mérette a Győzelmi Kényszert, míg a hazai olvasói körök fő bázisán, a moly.hu-n 93 százalékot kapott 36 osztályzat alapján.

Rényi Pál Dániel: Győzelmi Kényszer - Futball és hatalom Orbán világában
photo_camera Rényi Pál Dániel: Győzelmi Kényszer - Futball és hatalom Orbán világában Fotó: 444

A könyv főhősének egyik munkatársa egyébként a szerzőnek megerősítette: Orbán Viktor átolvasta a könyvet, amit onnan is tudni, hogy egy apró névhibát ki is szúrt a nyolcvanas évek egyetemi bajnokságáról szóló fejezetben, és érdeklődött kollégáinál, hogy szerintük lesz-e folytatása a kötetnek.

Részletek a könyvből itt és itt olvashatóak, ebben a cikkben pedig öt érdekességet emeltünk ki Orbán Viktor és a futball kapcsolatáról.

A könyv az ünnepekre a 444 webshopjában kapható, Sarkadi Zsolt A banánujjú ember című könyvével együtt pedig akciósan is megvásárolható, de a Győzelmi Kényszer természetesen elérhető a könyvesboltok polcain, és e-könyv formátumban is, az ekonyv.hu oldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.