Hetek alatt elkapkodták a 444 új Orbán-könyvét, de már úton az utánpótlás

könyv
2021 július 21., 08:27

Alig egy hónap alatt elfogytak a Győzelmi Kényszer első kiadásának példányai. A 444 új Orbán-könyvéből a bolthálózatokban napok óta készlethiány van, jó hír viszont, hogy már nyomdában a második kiadás, és a hét végére ismét a polcokon lesz a könyv.

Rényi Pál Dániel könyve villámgyorsan a Bookline toplistájára került, és jelenleg is a havi sikerlista élmezőnyében van.

Nekünk van még néhány példányunk, úgyhogy a könyv továbbra is megvásárolható a 444 webshopjában, és aki belép a Körbe, annak személyre szabott kedvezményeket biztosítunk. Aki pedig e-könyvként szerezné be, ezen a linken teheti meg.

A kritika egyébként imádja a Győzelmi kényszert, itt van néhány idézet az elmúlt hetek írásaiból:

Kele János, blogger:

„Rényi elbeszélése tökéletesen világítja meg, hogyan vált a Fidesz holdudvara szurkolói ultracsoporttá, miképp lett az irányító középpályásból góllövő szupersztár, és hogyan írt felül fokozatosan minden egyéb megfontolást a praktikus hitvallás a győzelem mindenhatóságáról. A könyvből kiderül, hogy Orbán egy futballöltöző mintájára épít országot is, hogy egyetlen gólhelyzet sem fecsérelhető el, hogy minden szögből a kaput kell támadni. Hogy az ellenfél felsegítése gyöngeség, hogy a pillanatnyi kihagyás végzetes. (...) Ha nem érted a futballt, nem értheted Orbánt. Ha nem érted Orbánt, nem értheted, mi zajlik ma az országban.”

Fábián Tamás / Telex:

„Rényi könyve azért is üdítő olvasmány ebben a rendkívül szélsőséges politikai diskurzusban, mert a szekértáboroknak való megfelelés helyett a megértés szándéka vezérli. A távolságtartásból azonban nem egy színtelen-szagtalan, felvizezett, igazságkereső helyett álkiegyensúlyozott szöveg született, hanem nagyon is közel kerülhetünk Orbán legbelső magjához. Méghozzá azért, mert a könyv vezérmotívuma a felcsúti politikus viszonya a futballhoz, ami saját bevallása szerint a legfontosabb dolog az életében.”

Farkas Zoltán / HVG:

„A szerző remek ráérzése, hogy az öltözők macsó értékrendje sok mindent megmagyaráz. (...) A sportnyelv kiválóan alkalmas metaforákra, és Rényi ki is használja az ebben rejlő lehetőségeket.”

Valuska László / Könyves Magazin:

„A Győzelmi kényszer történetet mesél, úgy rajzolja meg Orbán Viktor portréja mellett a magyar politikai rendszer és hatalomgyakorlás működését, hogy Paolo Sorrentino a Berlusconi-film mellett többrészes sorozatban dolgozhatná fel. A szerző stílusa távolságtartó, a véleményt láthatóan szándékosan kerüli, mert a történet nemcsak elbeszéli önmagát, hanem le is leplezi főszereplőjét, ami a szöveg legnagyobb bravúrja. (...) A Győzelmi kényszer a jelenünkről szóló legizgalmasabb elbeszélés az első félévben, amit szerintem nemcsak én, hanem Orbán Viktor is elolvasott a hétvégén, és valószínűleg ő sem tudta letenni, mert írhatnak akármennyi könyvet róla, ezt fogja a legjobban szeretni, mert itt mesélnek a lapos csűdjéről, a középpályás munkájáról, a focifilozófiájáról és góljairól.”

A könyvről készült podcast-adásunkat ezeken a linkeken hallgatod meg.