Jakab Péter az egyik képviselőjét küldte ki maga helyett, hogy gratuláljon Kövér Lászlónak az újraválasztáshoz

POLITIKA
2022 május 02., 12:57

Titkos szavazással a parlament újra Kövér Lászlót választotta házelnöknek. A titkosan leadott 185 szavazatból 170 őt támogatta. Csak 13 nem és 2 érvénytelen volt. Kövér eskütétele után Áder János, Orbán Viktor és a jelenlévő frakcióvezetők (Ungár Péter, Tóth Bertalan, Toroczkai László) kezet ráztak vele, de a Jobbiktól nem az egyébként ott ülő Jakab Péter ment ki házelnökhöz, hanem az egyik képviselőjét, Lukács Lászlót küldte ki gratulálni.

Lukács László gratulál Kövér Lászlónak
photo_camera Lukács László gratulál Kövér Lászlónak

Kövér újraválasztása után kiosztották a parlamenti pozíciókat is: 6 elnököt és 12 jegyzőt. Az országgyűlés alelnökei Jakab István (Fidesz), Lezsák Sándor (Fidesz), Latorcai János (KDNP), Oláh Lajos (DK), Dúró Dóra (Mi hazánk) lettek. A törvényalkotásért felelős alelnök Hende Csaba (Fidesz) lesz.

Jegyzőnek Gelencsér Attilát (Fidesz), Szűcs Lajost (Fidesz), Tiba Istvánt (Fidesz), Vinnai Győzőt (Fidesz), Aradszki Andrást (KDNP), Földi Lászlót (KDNP), Móring József Attilát (KDNP), Z. Kárpát Dánielt (Jobbik), Hiszékeny Dezsőt (MSZP), Szabó Sándort (MSZP), Dócs Dávidot (Mi Hazánk) és Bakos Bernadettet (LMP) választották.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.