430 forint az euró

gazdaság
2022 október 12., 12:17

Szeptember 29-én engem ért a szerencse, hogy megírhattam: 420 forint az euró. Ezt ezzel a remek képpel illusztráltuk:

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence / 444

És most megint mázlim van, mert megírhatom október 12-én, hogy 430 forint az euró, és persze erre az eseményre is készültünk. Íme:

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Az imént a forint átvitte a 430-as szintet, az új mélypont 430,002 az euróval szemben. Soha nem volt még ilyen gyenge a forint, mint most - írta a Portfolio.

Nem látszik, mi tudna fordítani a forint negatív tendenciáján, ez látszott kedden is, amikor a 430-as szint közvetlen közelébe emelkedett az euró jegyzése (429,99-nél volt a csúcs, az most a forint aktuális történelmi mélypontja). De igazából két hete szenved a forint, azóta képtelen magára találni, mióta az MNB bejelentette a kamatemelések leállítását - írta a szakportál.

Ez egy történelmi nap, hiszen 444 forint fölött van a svájci frank árfolyama. A frank árfolyama már hajnalban benézett 444 forint fölé, délelőtt aztán még 445 forint fölé is, de tőzsdenyitás óta viszonylag stabilan 444 forint fölött van az árfolyam.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.