420 forint az euró

gazdaság
2022 szeptember 29., 09:12
comments 47

Nem tudni, hányszor kell ma még leírni, hogy történelmi mélypontra zuhant a forint, de tény, hogy 420,3-on áll az euró, és az esés továbbra is kitart. "Természetesen a mélypont a dollárral szemben is új: a bankközi piac középárfolyama 435,13-on árazta a forintot. Régiós devizapárjához, a zlotyhoz képest a forint ma is alulteljesítő, de az esés nagy része közös: míg a forint 1,9 százalékot gyengült, a lengyel fizetőeszköz 1,2 százalékot" - írta a Portfolio.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence / 444

A reggeli cikkünkben pedig arról írtunk, hogy csődközeli tüneteket produkál a magyar gazdaság, mert az ország devizatartalékai kritikus szintre csökkentek, kifizetési stopot rendelt el a kormány, összeomlott a forint.

A nemzetközi hangulatnak megfelelően pedig a magyar tőzsde 1,3 százalékos mínuszban van, a hazai blue chipek közül az OTP részvényei 1,9 százalékkal kerültek lejjebb, ezzel pedig az árfolyam már a 8000 forintos támaszszint alá esett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt