Újra 8000 forint alá esett az OTP árfolyama

gazdaság
2022 szeptember 29., 08:56
comments 4

A nemzetközi hangulatnak megfelelően a magyar tőzsde 1,3 százalékos mínuszban van, a hazai blue chipek közül az OTP részvényei 1,9 százalékkal kerültek lejjebb, ezzel pedig az árfolyam már a 8000 forintos támaszszint alá esett - írta a Portfolio. Az európai tőzsdéket nyomás alatt tartja az energiapiaci helyzet is, mivel már 4 szivárgást is észleltek az Északi Áramlat 1 vezetéken.

Júliusban pedig arról írt szintén a pénzügyi szakportál, hogy miközben tavaly november elején még történelmi csúcson, 19 590 forinton állt az OTP, főként az orosz-ukrán háború, és az OTP oroszországi és ukrajnai kitettsége miatt nagyot esett az árfolyam, és bár az idén márciusi mélypontról még nagyot pattant az árfolyam, azóta egyértelműen csökkenő trendben halad, most pedig újra a lélektani szempontból fontos 8 000 forintos szint alá esett.

photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A Covid-mélypontot 2020 áprilisában ért el az OTP, akkor egészen 7 920 forintig esett a papír árfolyama

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.