444 forint fölött a svájci frank árfolyama

gazdaság
2022 október 12., 09:16
comments 22

Szerdán is folytatódott a forint már-már megszokott gyengülése. Most éppen egy olyan benchmarkot lépett át az árfolyam, ami különösen ennek a kiadványnak az olvasóit és készítőit ütheti szíven: 444 forint fölött van a svájci frank árfolyama. A frank árfolyama már hajnalban benézett 444 forint fölé, délelőtt aztán még 445 forint fölé is, de tőzsdenyitás óta viszonylag stabilan 444 forint fölött van az árfolyam.

A forint árfolyama az euróval szemben is tovább gyengült, szerda délelőtt alulról súrolja az árfolyam a 430 forintot. A dollár hajnalban kis híján elérte a 444 forintos szintet, aztán visszaesett, most 441-442 forint körül mozog egy dollár árfolyama.

Ahogy hétfőn, 427 forintos euró árfolyamnál írtuk, a forint jelentősen alulteljesít a régióban, de főleg azóta gyenge, hogy az MNB bejelentette a kamatemelési ciklus lezárást, mert nem látták értelmét folytatni, pedig ez volt az infláció elleni harc egyik fő fegyvere. A 427-es szintnél egy ideig megállt a zuhanás, de aztán esett tovább 428,5-ig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt