Szabadesés: 427 forint az euró

gazdaság
2022 október 10., 08:55
comments 19

Megint, illetve változatlanul gondjai vannak a forintnak. A gyengülés pedig új rekordot eredményezett: az új történelmi mélypont 427,11 az euróval szemben. Eddig 426,5 volt a mélypont.

A forintnak minden bizonnyal nem tett jót az sem, hogy ma rekordnagyságú, 1,3 milliárd eurós havi külkereskedelmi hiányról számolt be a KSH. A magas energiaárak igen komoly lyukat ütnek a külkereskedelemben, ami nyomást helyez a forint árfolyamára is. Mindeközben továbbra sem érkeznek kedvező hírek az EU és Magyarország közötti, az uniós forrásokat érintő vita kapcsán. Ahogy telik az idő, egyre inkább csökken az idei megállapodás esélye

- írja a Portfolio, hogy most éppen mi a baja a forintnak.

photo_camera Fotó: OLIVER FURRER/Image Source via AFP

A forint jelentősen alulteljesít a régióban, de főleg azóta gyenge, hogy az MNB bejelentette a kamatemelési ciklus lezárást, mert nem látták értelmét folytatni, pedig ez volt az infláció elleni harc egyik fő fegyvere. A 427-es szintnél egy ideig megállt a zuhanás, de aztán esett tovább 428,5-ig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.