Vissza nem térítendő támogatással ment uszodákat a sportért felelős államtitkárság

gazdaság
2022 november 03., 14:55

Egyeztetések és szakmai szempontok alapján kiválasztott vizes sportlétesítmények üzemeltetői vissza nem térítendő támogatást kapnak a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben megnövekedett többletterheik enyhítésére, idézi az MTI a Honvédelmi Minisztérium közleményét.

A megemelkedett energiaárak „jelentős feladatot rónak mind az állami, mind az önkormányzati szereplőkre az üzemeltetésükben álló vizes létesítmények és azok útján nyújtott közszolgáltatások fenntartásában”.

Az országban egyre több uszoda kényszerül bezárni a fűtési szezon idejére, többek között Esztergomban, Nyírbátoron és Balatonbogláron is, Székesfehérváron pedig az önkormányzat szállt be 80 millióval a helyi létesítmény rezsijébe.

A minisztérium a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok bevonásával mérte fel a magyar úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és szinkronúszó sportágak, illetve a kajak-kenu, öttusa, triatlon sportágak, továbbá a lakossági amatőr és szabadidő-sportolók számára „kiemelten fontos vizes létesítmények fogyasztási adatait és a közüzemi díjak változásával felmerülő többletterheket”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.