Bezárt a balatonboglári uszoda a megugró energiaárak miatt

gazdaság
2022 augusztus 23., 07:10

„Tájékoztatjuk önöket, hogy a Balatonboglár Város Önkormányzat képviselő-testületének 2022. augusztus 17-én hozott rendelete értelmében, 2022. augusztus 20-tól az uszoda határozatlan ideig zárva tart! Megértésüket tisztelettel köszönjük!” – Az Infostart cikke szerint ez olvasható a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ honlapján.

Hogy miért zárt be az uszoda, azt Mészáros Miklós polgármester részletezte Facebookon. Elmondása szerint a megugró energiaárak miatt döntöttek a bezárásról, és „több mint 100 millió forintot kellett volna pótlólagosan a létesítmény üzemeltetésére költeniük”. Mert az épület nincs szigetelve, elavultak a kazánok, és napelem vagy hőszivattyú sincs, ami olcsóbbá tehetné az üzemeltetést.

Szerinte ez egyébként megoldható lett volna az ingatlanadó 50 százalékos emelésével, de a képviselők úgy döntöttek, hogy ezt nem terhelnék a lakosságra.

Az uszoda bezárása a sportcsarnokot is érinti, de azt csak a fűtési szezonra zárják be, tavasszal újra kinyitják. A polgármester szerint megoldás lenne, ha az állam átvenné az üzemeltetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.