Bezárt a balatonboglári uszoda a megugró energiaárak miatt

gazdaság
augusztus 23., 7:10
comments 4

„Tájékoztatjuk önöket, hogy a Balatonboglár Város Önkormányzat képviselő-testületének 2022. augusztus 17-én hozott rendelete értelmében, 2022. augusztus 20-tól az uszoda határozatlan ideig zárva tart! Megértésüket tisztelettel köszönjük!” – Az Infostart cikke szerint ez olvasható a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ honlapján.

Hogy miért zárt be az uszoda, azt Mészáros Miklós polgármester részletezte Facebookon. Elmondása szerint a megugró energiaárak miatt döntöttek a bezárásról, és „több mint 100 millió forintot kellett volna pótlólagosan a létesítmény üzemeltetésére költeniük”. Mert az épület nincs szigetelve, elavultak a kazánok, és napelem vagy hőszivattyú sincs, ami olcsóbbá tehetné az üzemeltetést.

Szerinte ez egyébként megoldható lett volna az ingatlanadó 50 százalékos emelésével, de a képviselők úgy döntöttek, hogy ezt nem terhelnék a lakosságra.

Az uszoda bezárása a sportcsarnokot is érinti, de azt csak a fűtési szezonra zárják be, tavasszal újra kinyitják. A polgármester szerint megoldás lenne, ha az állam átvenné az üzemeltetést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt